Indukční džezva Irem 300 ml
Kód: SMI1725Související produkty
Detailní popis produktu
Robustní a bohatě zdobená džezva s ergonomickou a pevnou dřevěnou rukojetí vykládanou perletí.
Zdobené tělo ukazuje precizní ruční práci tureckých kovotepců.
Tato džezva se stane nenahraditelným pomocníkem při přípravě a servírování pravé turecké kávy.
Dno džezvy umožňuje její použití i pro indukční varné desky.
Jedná se o originální ruční práci, proto je možné, že každá džezva bude mít trochu odlišné zdobení.
Celkový objem: 300 ml
Užitný objem: 250 ml
Průměr dna: 80mm
Vhodné pro: ✅ Indukční varné desky ✅ Pískové kávovary ✅ Plynové sporáky a vařiče ✅ Sklokeramické či elektrické varné desky ✅ Otevřený oheň ✅ Žhavý popel
Materiál: Měď, potravinářský cín, mosaz, dřevo
Země původu: Turecko
Záruka: 2 roky
Důležité informace o námi prodávaných indukčních džezvách!
Doporučujeme pozorně přečíst před jejich zakoupením.
- Detekce indukčních džezev
Každá indukční plotýnka má spodní mez pro detekci nádobí. Záleží to na průměru feromagnetické oblasti nádobí a materiálu, ze kterého je dno vyrobeno, proto byste měli vždy používat plotýnku, která nejlépe odpovídá průměru dna džezvy. Dražší a novější indukční desky mají výkonnější aktivní ochranu detekce nádobí, a proto pravděpodobně nebudou reagovat na předmět, jehož dno není třívrstvé a nedosahuje průměru alespoň 10 cm. Před zakoupením indukční džezvy vám proto doporučujeme nejprve vyzkoušet indukci s nádobou o podobném průměru, jako má vaše vybraná džezva.
Pokud máte již indukční džezvu doma a indukční deska vám ji nespíná, můžete využít trik, kdy postavíte na téže plotýnku ještě jiný kus indukčního nádobí, který plotýnka zaregistruje a začne fungovat i na džezvu.
- Indukční testy našich džezev
Všechny indukční džezvy z naší nabídky jsme osobně testovali na celkem 10 indukčních vařičích a 15 indukčních deskách.
Indukční vařiče různých značek byly v pořizovací hodnotě od 650 – 3500 Kč. 8 vařičů z 10 reagovalo na všechny typy džezev, tedy i na tu nejmenší s průměrem dna 70 mm. Nereagovaly pouze dva nejdražší s cenovkou kolem 3000 Kč.
Indukční desky byly v hodnotách od 3500 – 50 000 Kč a zde z 15 testovaných nereagovalo 5 dražších desek. S využitím triku – přidání jiného nádobí na téže plotýnku poté fungovaly všechny vařiče i plotýnky.
Obecně tedy platí, že levnější vařiče a desky nedisponují tak výkonnou aktivní ochranou a bez problému sepnou i menší předměty (od průměru dna 70 mm). Dále platí, že čím větší džezva, tím je vyšší pravděpodobnost jejího bezproblémového fungování na všech indukčních deskách a vařičích bez ohledu na jejich cenu a kvalitu.
- Vhodná velikost džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!
1 osoba = 100 – 200 ml
2 osoby = 200 – 250 ml
3 osoby = 300 – 350 ml
4 osoby = 400 – 450 ml
5 osob a více = 500 – 600 ml
- Dávkování kávy
Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.
Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.
Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.
Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.
Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy
- Džezvu nevkládejte do myčky
- Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby
- Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky
- Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha
- Kovové části džezvy nenechávejte vlhké
Pro vaši bezpečnost
- Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát
- Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy
- Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.