Marulový olej - nová bomba mezi oleji na českém trhu

Přidal Tereza 09.02.2017 0 Komentář(e) Krása - Zdraví,Smilargan - Novinky,

Africký elixír mládí: Marulový olej je anti-aging bomba na českém trhu

 

Arganový olej jako tajná zbraň v boji proti vráskám je již v České republice velmi rozšířený a oblíbily si ho již tisíce žen. Přímo ze srdce černého kontinentu Vám nově přinášíme kompletní novinku mezi zkrášlujícími oleji – marulový olej.

 

Marulový olej z NamibiePůvod marulového oleje

 

Ačkoliv je tento vzácný olej u nás téměř neznámý, pro ženy z afrického kmene Zulu se jedná o již po staletí používaný zázrak přírody. V jižní Africe představuje marulový olej ztělesnění plodnosti, hojnosti a ženskosti a našel využití především v přírodní medicíně, ale též jako prostředek na masáže a zkrášlovací procedury. Původ a historie použití marulového oleje je na tolik pestrá a zajímavá, že jsme se rozhodli Vás s ním podrobněji seznámit.

 

Strom, jehož plody se k výrobě marulového oleje používají, pochází z regionu jižní Afriky. Olej samotný se vyrábí ze stromu marulovníku namibijského, latinsky Sclerocarya birrea, kterému se též přezdívá „sloní strom“. Pro kosmetické účely se využívá především jader plodů (v každém plodu se najdou 2-3 jádra), která se zpracovávají ručně, podobně jako arganový olej. Na výrobu 1 litru marulového oleje je potřeba 7 kg exotického plodu marulovníku, který je mimochodem velice lahodný, že i zvířata africké savany si na nich rádi pochutnávají. Jeden strom plodí okolo 1-2 tun ovoce.

 

Marulovník našel využití i v přírodním lékařství, kde je především známý i svými léčebnými a blahodárnými účinky na tělo a zpracovává se z něj také kůra, listy a květy. Některé lékařské studie dokonce prokázaly, že jeho účinky extraktu získaného z plodů marulovníku působí pozitivně na diabetes. Strom marulovníku je též známý jako surovina na výrobu známého likéru Amarula, který se vyrábí právě z plodů marulovníku namibijského. V africké přírodní medicíně se používají jednotlivé části marulovníku na léčbu infekčních nemocí, horečky, průjmů nebo dokonce očních nemocí. Z výčtu jeho léčebné síly je zřejmé, že marulový olej má nakročeno k tomu být významným africkým artiklem na kosmetickém trhu.

 

Vlastnosti marulového oleje

 

Marulový olej patří do stejné skupiny třeba jojobový a kokosový olej a je známý především svou úžasnou schopností se vstřebávat rychle do pokožky a nezanášet póry. Marulový olej, to je především zkrášlovací bomba plná antioxidantů, která kromě vitamínu E obsahuje především vitamin C, jehož obsah je dokonce o 60% větší než v arganovém oleji a je ho 4x více než v pomerančích. Díky vysokému obsahu dokážete díky oleji při pravidelné a dlouhodobé aplikaci na pleť docílit výtečné ochrany pro kožní buňky a tím aktivně působit oproti vzniku vrásek. Kromě antioxidantů obsahuje marulový olej též vysoké množství omega 6 a 9 nenasycených mastných kyselin, kyselinu stearinovou a palmitovou a aminokyseliny. Aplikací marulového oleje dochází též k obnovení výstavby kolagenu a tím se pokožka stává pevná, hladká a znovu svěží. Elasticitu pleti umožňuje především přítomnost stearinové a palmitová kyseliny, které umožňuje znovu napnutí pleti. Kromě vypnutí pleti a ochrany před vráskami Vám marulový olej též pomůže v boji proti zanášení nečistot do pleti. Tento přírodní bio olej je vhodný i pro alergiky a atopickou pleť, jelikož dokáže účinně zklidnit i velmi podrážděnou pokožku. Olej póry nezanáší a rychle se vstřebává do pokožky.

 

Použití marulového oleje

 

Marulový olej, který na český trh exkluzivně dodáváme, je bio olej ručně vyráběný s certifikovaným původem. Jedná se o žluto-hnědou tekutinu bez zápachu. Pravost marulového bio oleje poznáte právě díky tomu, že není nijak parfémovaný. Pravý marulový olej v žádném případě nesmí dráždit, naopak nastoluje jemný chladivý pocit uvolnění a je vhodný jako lék na drobná poranění na kůži, protože aktivně působí na jizvy. Olej se též skvěle hodí ve své surové formě na aplikaci do pleti jako prostředek proti vráskám. Pro problematickou pleť se hodí jako skvělý pomocník proti akné, jelikož působí protizánětlivě. Kromě přímé aplikace na pleť je olej vhodný i jako přísada do ostatních kosmetických přípravků. Další možností, kde se dá marulový olej využít, je též domácí vlasová kúra. Vlasová struktura trpí jak v období zimy nadměrným chladem, tak i v létě. Marulový olej dokáže vaše dokonalé vlasy ochránit přes silným slunečním zářením a ostatními negativními vlivy. Dalším skvělým způsobem, jak dopřát svému tělu pohodlí a péči je využití na masáže celého těla.

 

Naše tipy na použití

 

Marulový olej na vlasy: Nejlépe využijete vmasírováním do konečků vlasů tím, že ho necháte působit přes noc a opláchnete ho až ráno po probuzení. Po použití vlasy nepůsobí mastně a jsou hladké a jemné na dotyk. Marulový olej je zvláště pak vhodný pro ženy, které mají tzv. „afro vlasy“.

 

Marulový olej proti celulitidě a striím: Marulový olej je známý svými vyhlazujícími účinky a schopností vyhlazovat nerovnosti jako jsou jizvy a strie. Těhotné ženy jistě ocení jako dárek do těhotenské výbavy. Doporučujeme vtírání dvakrát denně na postižená místa, jemnými krouživými pohyby.

 

Marulový olej na pleť i pro muže: Kosmetika pro muže zažívá v poslední době velký boom. Jak to tak bývá, mužská pleť je podrážděná častým holením a potřebuje zjemnit. Muži se též často potýkají s problémem akné. Marulový olej dokáže, díky svému vysokému obsahu antioxidantů pomoci zklidnit podrážděnou pokožku a udělat ji znovu jemnou a příjemnou na dotyk. Muži se též často setkávají s problémem růstu vlasů. Marulový olej je odpradávna používán v přírodním lékařství na léčbu nejrůznějších neduh, jednou z nich je problém s růstem vlasů. Nanášejte olej vždy na noc a nechte ho působit přes noc. Ráno opláchněte. Vyživující prvky marulového oleje znovu podpoří růst vlasových vláken a pomůže aktivně působit proti poškozením způsobeným např. nadměrným slunečním zářením.

 

Marulový olej má velkou budoucnost na trhu s kosmetickými přírodními oleji a již brzy možná nahradí populární jojobový, mandlový či arganový olej.