BIO Arganový olej potravinářský 250ml

Kód: SMI1011
790 Kč / ks 705 Kč bez DPH 316 Kč / 100 ml
Skladem
Můžeme doručit do:
03.04.2024

Potravinářský arganový olej s neobyčejnou oříškovou chutí má pozitivní vliv na organismus.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Arganový olej se řadí mezi nejvzácnější a nejdražší oleje na světě, proto se nazývá MAROCKÝM či TEKUTÝM ZLATEM. Olej je panenský a 100% čistý.
Vyrábí se z plodů pouštního stromu ARGANIA SPINOSA, který se nachází pouze v jihozápadním Maroku. Tyto plody jsou pak marockými ženami tradičním postupem pracně vytloukány na kamenech a následně prodány farmaceutickým a kosmetickým firmám.
Výroba potravinářského oleje se od kosmetického liší způsobem zpracování. Zatímco arganový kosmetický olej je lisován za studena, potravinářský arganový olej se před vylisováním lehce opraží aby tak získal jeho typickou ořechovou chuť. Stromy Arganie jsou ohrožené a chráněné UNESCO.

Využití v kuchyni:

Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin v arganovém oleji je posilována funkce orgánů (srdce, játra, cévy, lymfatický a nervový systém), napomáhá při otocích, zánětech, stimuluje krevní oběh a tím upravuje krevní tlak. Je vhodný pro diabetiky.

Složení:

Složení;Má 3x vyšší obsah vitamínu E než mají ostatní zdroje, proto patří mezi jeden z nejlepších antioxidantů. Dále obsahuje vitamíny A, B, D, nenasycené mastné kyseliny (OMEGA 3 a OMEGA 6), 80% nenasycených mastných kyselin a 20% nasycených kyselin, velké množství fytosterolů a karotenoidů.

Pozitivní vliv na organismus:

• oběhové funkce, vyrovnává úroveň cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak, předchází srdečním nemocem
• stimuluje mozkové buňky a funkci jater
• chrání pojivové tkáně a zvyšuje odolnost organismu
• obsažené látky výrazně napomáhají při snižování hladiny cholesterolu, čímž omezuje výskyt srdečních příhod nebo jiných cévních chorob
• napomáhá snižovat riziko rakoviny (rakovina plic, rakovina prosty, žaludku…)
• zpomaluje proces chorob - Bechtěrev, Parkinson, degenerativní změny buněk
• posiluje nervový a lymfatický systém • příznivé účinky na imunitní systém zejména v kombinaci s olejem z černého kmínu
• posiluje nehty, vlasy a napomáhá při léčbě akné
• do salátu, omáček, rybích pokrmů, a k masu

Stačí několik kapek, abychom jídlu dali výjimečnou chuť. Doporučujeme podávat čerstvé pečivo máčené v arganovém oleji. Olej je možno použít při vaření, ale doporučuje se dodávat do jídla až na konec vaření, aby zůstaly zachovány jeho výživové hodnoty. Arganový olej se používá při výrobě dipů (omáček k namáčení např. chleba), kuskusu, salátů aj. Zbytek z tradiční extrakce oleje je hustá pasta čokoládové barvy, která se nazývá “amlou”. Sladí se a podává se jako omáčka (dip) pro namáčení chleba při snídani. Chuť se podobá arašídovému máslu. Arganový olej musí být skladován při teplotách do 22 ºC, v temnu, suchu, bez přístupu vzduchu a po dobu 15-18 měsíců. Po otevření spotřebujte do 6 měsíců. Složení;3x vyšší obsah vitamínu E než mají ostatní zdroje, proto patří mezi jeden z nejlepších antioxidantů. Dále obsahuje vitamíny D, A, B, nenasycené mastné kyseliny (OMEGA 3 a OMEGA 6), 80% nenasycených a 20% nasycených kyselin, velké množství fitosterolů a karotenoidů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje
? Vyrobeno: Maroko
Složení: Argania Spinosa Kernel Oil
Čistota složení: 100% Arganový olej

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: